Mähän lupasin, että rupeen tänne laittamaan myös ruokaohjeita, ja tästä se lähtee. Tää on nyt terveellisempi vaihtoehto normille spaghetti & Jauheliha-kombolle ja todellaki kokeilemisen arvoista! Valitettavasti en vielä saa kuvia otettua näistä, koska en omista kameraa ja poikaystävän kamera hukkui muuton aikana jonnekkin ja ei ole vielä kävellyt vastaan. Mutta lähdetään nyt tällä ohjeella.

 

Spaghetti & lihapullat aasialaisittain

Spaghetti:

-täysjyväspaghettia

-suola

-2 rkl rypsiöljyä

-2 paprikaa

-1 punasipuli

-2dl herneitä

-soijakastike

Keitä täysjyväspaghetti kypsäksi. Kypsennä paprikat, punasipuli & herneet ruokaöljyssä pannulla. Sekoita kasvikset ja spaghetti keskenään ja lisää soijakastiketta maun mukaan päälle.

 

Lihapullat:

-400g Broilerin jauhelihaa

-kananmuna

-0.5 dl korppujauhoja (alkuperäisessä ohjeessa käytettiin murskattuja riisimuroja n.3dl)

-0.5tl neilikka

-0.5tl kaneli

-0.5tl inkivääri

-sipuli

-2 valkosipulin kynttä

-1 rkl suola

- mustapippuria

-0.5dl soijakastiketta

Sekoita ainekset yhdeksi tasaiseksi taikinaksi & muotoile lihapulliksi. Paista 200 asteessa n.20-30min. Asettele lihapullat spaghetti-kasvis -seoksen päälle ja nauti herkullinen itämainen ateria.

 

Itse pidin tätä varsin hauskana ja mukavana vaihteluna normaaliin spaghetti & jauhelihapullat -komboon ja teen varmasti uudestaankin. En olisi uskaltanut/ osannut ilman ohjetta lähteä käyttämään neilikka-inkivääri-kaneli mausteita lihapullissa ja ne antoivatkin lievästi joulunmakua sinne. Ehkä olen liian tottunut noihin mausteisiin vain pipareissa. Pidin paljon ruuasta kuitenkin. Idea oli ohjelmasta "Kotiruokaa Rachel Rayn tapaan" ja kannattava kokeilu. Kokeilkaa kaikki muutkin.